skip to Main Content
5 Handige Tips Om Duurzaam Te Wonen

5 handige tips om duurzaam te wonen

Bericht Series: Nieuws

Duurzaam wonen

Wilt u ook duurzaam gaan wonen? Wij geven 5 tips hoe u uw woning aan kunt passen zodat deze een stuk duurzamer wordt. Van kleine aanpassingen tot grote investeringen, ontdek hoe uw huis nog duurzamer kan worden met deze 5 handige tips!

1. Vervang oude lampen door spaarlampen

Veel mensen maken gebruik van de oude gloeilampen omdat deze nog prima werken. Toch is het verstandig om de lamp te vervangen door een spaarlamp. Deze verbruiken namelijk een stuk minder energie; 75% minder dan een halogeenlamp en 85% minder dan een gloeilamp om precies te zijn. Wanneer u alle lampen vervangt kunt u op jaarbasis dus al flink wat kosten besparen. LED lampen zijn iets duurder, maar die investering heeft u er zo weer uit gehaald.

2. Koop energiezuinige apparaten

Wanneer u een nieuw huishoudelijk apparaat koopt, ga dan voor een energiezuinige variant. Bij voorkeur zou dit een apparaat met een A+++ label zijn. Vaak wordt nog gedacht dat A+ betekent dat een apparaat energiezuinig is, maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Voor onder andere wasmachines en vaatwassers is dit zelfs het laagste label. Net als de lampen zijn apparaten die energiezuinig zijn wat duurder, maar ook dit heeft u er zo weer uit gehaald door het significant minder gebruik van stroom. Ook door wat beter op kleine apparaten die stroom gebruiken te letten kunt u besparen. Trek bijvoorbeeld de stekker van uw oplader uit het contact wanneer uw telefoon opgeladen is. Alle kleine beetjes helpen!

3. Zorg voor goede isolatie

Er kan veel warmte verloren gaan door de muren, ramen, het dak en de vloer wanneer uw huis slecht geïsoleerd is. U kunt uw huis beter isoleren door gebruik te maken van:

  • vloerisolatie
  • gevelisolatie
  • dakisolatie
  • kruipruimte isolatie
  • isolatieglas

4. Schaf een warmtepomp aan

Wanneer uw woning goed geïsoleerd is kunt u een warmtepomp installeren. In plaats van gas maakt deze pomp gebruik van een natuurkundig proces om uw huis te verwarmen. Door een warmtepomp te installeren heeft u dus de optie om uw gas volledig af te sluiten. Het rendement van de warmtepomp is bovendien erg hoog. Het heeft stroom nodig om te werken, maar voor elk deel elektriciteit worden er 4 delen energie uit de buitenlucht gehaald. In andere woorden: 1 kWh elektriciteit zorgt voor 5 kWh warmte. Er zijn verschillende types warmtepomp. U kunt altijd contact met ons opnemen als u meer informatie wilt over de mogelijkheden voor uw woning.

5. Installeer zonnepanelen

U kunt uw eigen elektriciteit opwekken door zonnepanelen te installeren op het dak van uw woning. De stroom die u opwekt wordt eerst gebruikt om uw eigen stroomverbruik te compenseren. Als u een warmtepomp heeft kunt u bijvoorbeeld het extra elektriciteitsverbruik door de pomp compenseren met de opgewekte stroom. Wekt u meer op dan dat u verbruikt? Dan wordt u als het ware zelf energieleverancier, want u gaat in dit geval stroom terugleveren. U krijgt dan van de leverancier betaald voor de extra stroom.

Wilt u thuis ook besparen?

Hopelijk kunt u met onze tips ook in uw huis besparen op uw energieverbruik. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn om een warmtepomp of zonnepanelen te installeren in uw woning? De specialisten van Cornelissen BV helpen u graag verder! Neem daarom eens contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44