skip to Main Content
3 Handige Tips Om Energie Te Besparen In Uw Woning

3 handige tips om energie te besparen in uw woning

Bericht Series: Nieuws

Voordelig voor milieu en portemonnee

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, het kan ook heel wat schelen in de portemonnee. Bijna de helft van de energie die verbruikt wordt in een gemiddeld huishouden gaat naar de verwarming. Hier is dus valt dus het meeste op te besparen. Maar ook op de andere kostenposten kan bezuinigd worden. Wij geven drie handige tips hoe u energie kunt besparen in uw woning.

Warmtepomp

In de een overgroot merendeel van de woningen komt het meeste energieverbruik door de verwarming en het opwarmen van kraanwater. Hiervoor wordt veel gas verbruik. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Gelukkig is er een alternatief voor het gebruik van gas: ​de warmtepomp​. Dit is een apparaat dat door middel van een natuurkundig process energie uit de buitenlucht of de grond haalt, en dit vervolgens omzet tot warmte. Het apparaat pompt de warmte uit de buitenlucht dus eigenlijk naar binnen (vandaar de naam). Met dit systeem is er alleen elektriciteit nodig om de woning te verwarmen. Er zijn twee soorten warmtepompen: de volledig elektrische pomp en de hybride warmtepomp. De volledig elektrische pomp kan de cv-ketel helemaal vervangen. Wanneer deze pomp geïnstalleerd is, is er alleen nog maar een gasaansluiting nodig om op te koken. Wanneer dit ook elektrisch gebeurd is de woning volledig gasvrij. De hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel die al aanwezig is in uw huis. Deze dan alleen aanspringen voor het verwarmen van kraanwater of wanneer het erg koud is buiten. Het nadeel van de warmtepomp is wel dat het stroomverbruik na de installatie flink omhoog zal gaan. Echter is gas flink meer schadelijk voor het milieu dan stroom. Bovendien is gas ook duurder dan elektriciteit, waardoor u toch op uw maandelijkse lasten zult besparen, ook al gaat het stroomverbruik omhoog.

Zonnepanelen

U kunt natuurlijk ook besparen op uw elektriciteitsverbruik. Dit kan onder andere door het installeren van ​zonnepanelen​. Door zonnepanelen op uw dak te installeren wekt u zelf uw eigen stroom op. Alle opgewekte stroom wordt in eerste instantie verwerkt in uw eigen verbruik. Verbruikt u meer dan de panelen opwekken, dan betaalt u extra bij aan de energieleverancier voor de stroom die u nog extra afneemt. Wekt u meer op dan u verbruikt, dan levert u dit aan de energieleverancier en wordt u gecompenseerd voor de extra opgewekte stroom. Hoe hoog die compensatie is, verschilt per leverancier. Als u ook gebruik maakt van een warmtepomp kan de extra stroom die de pomp verbruikt op deze manier dus gecompenseerd worden.

Let op de kleintjes

De warmtepomp en zonnepanelen zijn de manieren om de meeste energie te besparen, maar het is ook een flinke investering om ze te laten installeren in een woning. Gelukkig zijn er ook kleinere dingen die u kunt doen in huis om te besparen. Zo kunt u alle lampen vervangen door LED lampen. Een gemiddelde LED lamp gebruikt ongeveer 5 Watt per uur. Bij een ouderwetse gloeilamp kon dit al snel oplopen tot 60 Watt per uur. Ook het lager zetten van de verwarming en korter douchen kan al flink schelen op het energieverbruik. Zo blijkt maar dat niet alleen de grote aanpassingen zorgen voor besparing, maar het is ook verstandig om op de kleintjes te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


Installatiemonitor 2023

Ruim 95% van de woningeigenaren die in 2022/2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen is tevreden…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44