skip to Main Content
De Subsidie Voor Een Warmtepomp: Hoe Zit Dat Eigenlijk?

De subsidie voor een warmtepomp: hoe zit dat eigenlijk?

Bericht Series: Nieuws

Subsidie voor het kopen van een warmtepomp

Bent u van plan om een warmtepomp te installeren in uw woning? Dan krijgt u van de overheid een subsidie! De aanschaf van een warmtepomp valt namelijk onder de subsidie duurzame energie (ISDE). De plannen van de overheid zijn dat in 2050 heel Nederland energieneutraal is. De warmtepomp is dan de ideale manier om geen gas meer te gebruiken. Met een volledig elektrische warmtepomp is de cv-ketel helemaal niet meer nodig voor het verwarmen van de woning of van het kraanwater. Als u dan ook nog elektriciteit gebruikt om te koken is uw woning volledig van het gas af. De aanschaf van een warmtepomp is echter wel een flinke investering. De subsidie is bedoeld om de stap tot het overschakelen naar een warmtepomp kleiner te maken.

Hoogte van de subsidie

Hoe hoog de subsidie is hangt af van het type warmtepomp die u installeert. De subsidie voor een hybride warmtepomp valt tussen de €1100 en de €1500, afhankelijk van het vermogen van de pomp. Voor een volledig elektrische warmtepomp kan de subsidie zelfs tussen de €2500 en de €3000 liggen! Bovendien is de volledig elektrische warmtepomp zeer efficiënt. U gaat dus ook nog eens flink minder betalen op uw energierekening. De zuinigste warmtepompen, die met A+ of A++ label krijgen zelfs een bonus subsidie. De subsidies veranderen altijd in januari en juli. Houdt daarom de site van RVO goed in de gaten. De precieze subsidie per warmtepomp vindt u ook op rvo.nl in de apparatenlijst.

Voorwaarden voor subsidie

Aan het aanvragen van een subsidie voor de installatie van een warmtepomp zijn een aantal voorwaarden verbonden. Voldoet u aan alle voorwaarden? Dan kunt u de subsidie aanvragen.

  • Het type pomp dat u kiest staat in de ​lijst van warmtepompen​ die in aanmerking komen voor de subsidie.
  • De pomp is nieuw geïnstalleerd en u heeft bewijs dat de betaling op uw naam staat.
  • De subsidie wordt binnen 6 maanden na de installatie aangevraagd.
  • De warmtepomp staat in Nederland.
  • De warmtepomp mag niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderd worden.

Meer vragen over de warmtepomp?

Wij hopen u met deze informatie voldoende geholpen te hebben met betrekking tot het aanvragen van subsidie voor uw warmtepomp. Heeft u toch nog verdere vragen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Cornelissen BV. Ook bij de aankoop en installatie van uw warmtepomp staan wij voor u klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44