skip to Main Content
Wat De Installatie Van Een Warmtepomp U Op Kan Leveren

Wat de installatie van een warmtepomp u op kan leveren

Bericht Series: Nieuws

Besparen met een warmtepomp

Dat een warmtepomp voordelig is, is ondertussen wel duidelijk. Maar waarom is de pomp zo voordelig? En wat levert de installatie van een warmtepomp uiteindelijk op? Het aanschaffen van een warmtepomp is een behoorlijke investering, maar kan in de loop van de tijd veel kosten besparen. Hoe dat kan, leest u in dit blog.

Voordelen van de warmtepomp

De aanschaf van een warmtepomp gaat u flink wat besparingen opleveren. Hoe dat kan? De redenen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

  • De warmtepomp maakt geen gebruik van gas. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Gas is namelijk een flink stuk duurder dan elektriciteit. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van de onzekere gasprijzen.
  • Omdat de warmtepomp een alternatief is voor gas kan er bij subsidie voor aangevraagd worden. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort pomp, en kan liggen tussen de €500,- en €2800,-
  • De pomp gaat lang mee. Hij heeft een levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaar, afhankelijk van het merk. Dit betekent natuurlijk niet dat de pomp er na die tijd mee ophoudt, alleen het beloofde rendement kan dan niet meer worden gegarandeerd.
  • De warmtepomp vergt weinig onderhoud. Het enige onderhoud dat eraan gedaan hoeft te worden is preventief. Zo blijft de levensduur van de pomp optimaal.
  • De warmtepomp heeft een hoog rendement, dus er is weinig energie nodig om het huis te verwarmen.

Hoog rendement

Wat bedoelen we precies met een hoog rendement? Het omzetten van energie uit de lucht, grond of het water naar warmte gebeurt door middel van een natuurkundig proces waarbij de energie opgeslagen wordt in een koudemiddel. Dit middel wordt vervolgens naar binnen gepompt waar de energie afgegeven wordt als warmte. Voor dit process is geen gas nodig, wat de warmtepomp een stuk duurzamer maakt dan het verwarmen van een woning met een cv-ketel. Er is alleen elektriciteit nodig om de koude rond te pompen. Het rendement voor dit proces is heel hoog: voor elk deel stroom dat gebruikt wordt om de warmtepomp te laten werken worden vier delen energie uit de buitenlucht gehaald. Dat wil zeggen, 1 kWh stroom zorgt voor 5 kWh warmte in huis.

Geen duur gas meer

De verwarming is verantwoordelijk voor bijna de helft van uw energierekening. Door het installeren van een warmtepomp wordt er geen gas meer gebruikt om u van deze warmte te voorzien. Aangezien gas een stuk duurder is dan de elektriciteit kan dit voor u voordelig uitpakken! Denkt u dat een warmtepomp ook geschikt is voor uw woonsituatie? Neem contact met ons op via het contactformulier en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44