skip to Main Content
De Switch Naar Gasloos Wonen

De switch naar gasloos wonen

Bericht Series: Nieuws

Van het gas af

Nederland wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Een van de manieren waarop overheid dit doel hoopt te bereiken is door geen gas meer te gebruiken. Dit betekent dat in alle Nederlandse woningen de cv-ketel vervangen moet worden voor een warmtepomp. Wilt u de plannen alvast voor zijn? Lees dan verder hoe ook u volledig gasloos kunt wonen.

De woning gasvrij maken

Gasloos wonen klinkt als een grote stap. Er moeten immers veel aanpassingen gemaakt worden in uw woning. Vandaar dat we de belangrijkste punten even op een rijtje hebben gezet.

  • Goede isolatie: het gasloos maken van uw woning begint met een goede isolatie. Een warmtepomp heeft bijvoorbeeld geen effect in een slecht ​geïsoleerde​ woning. De isolatie is nodig om de warmte binnen te houden. Is uw huis gebouwd in de laatste 15 jaar? Dan is het hoogstwaarschijnlijk al goed ​geïsoleerd.​
  • Gasloos verwarmen met de warmtepomp: het gas in huis wordt vooral gebruikt voor de verwarming en het warm water. Dit kan volledig vervangen worden door een warmtepomp: een apparaat dat energie uit de buitenlucht omzet in warmte voor uw huis. Wij bieden verschillende warmtepompen​ voor in huis. U kunt altijd contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning.
  • Elektrisch koken: wanneer een warmtepomp g​eïnstalleerd​ is wordt er alleen nog gas gebruikt om te koken. Om de woning volledig gasvrij te maken, kan er een inductiekookplaat geplaatst worden. De combinatie van de warmtepomp en het elektrisch koken maakt de woning volledig gasvrij.
  • De installatie van zonnepanelen: de switch naar gasloos wonen betekent echter wel dat het stroomverbruik flink omhoog zal gaan. In veel gevallen kan dit zelfs verdubbeld worden. Gelukkig is er de mogelijkheid om zelf stroom op te wekken door middel van ​zonnepanelen​. Bovendien zijn de kosten voor gas hoger dan voor stroom, dus u gaat waarschijnlijk nog altijd besparen.
  • Controleer bij de gemeente: het gasvrij maken van uw woning gaat helaas gepaard met extra kosten. Controleer daarom altijd bij de gemeente of zij u tegemoet kunnen komen met een bepaalde regeling. Ook heeft de overheid subsidies voor de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp.

Een grote stap?

De switch naar gasloos wonen is een grote stap waar flink wat regelwerk bij komt kijken. Dat betekent echter niet dat dit het niet waard is. Gasloos wonen heeft immers ook veel voordelen. U helpt niet alleen het milieu, op lange termijn bespaart u ook nog eens significant op uw energiekosten. In de afgelopen jaren zijn de prijzen voor gas flink gestegen. Dit komt niet alleen door de belastingen, maar heeft ook te maken met waar het aardgas dat wij in Nederland gebruiken vandaan komt. Door uw woning gasvrij te maken bent u niet meer gevoelig voor de energiemarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


Installatiemonitor 2023

Ruim 95% van de woningeigenaren die in 2022/2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen is tevreden…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44