![De Switch Naar Gasloos Wonen](https://www.cornelissenbv.nl/wp-content/uploads/2019/02/slider-homepage-groene-energie-680x380.jpg)
De switch naar gasloos wonen
- 1.Hoe ook u kunt besparen met een warmtepomp
- 2.Tips voor duurzaam wonen
- 3.Hoe werkt een warmtepomp?
- 4.Voor- en nadelen zonne-energie
- 5.Duurzaam wonen met een warmtepomp
- 6.De switch naar gasloos wonen
- 7.3 handige tips om energie te besparen in uw woning
- 8.Wat de installatie van een warmtepomp u op kan leveren
- 9.Wat u kunt doen bij een storing van de cv-ketel
- 10.Met de warmtepomp wordt het klimaat verbeterd
- 11.Ook u kunt uw woning duurzaam verwarmen!
- 12.Heel Nederland klimaatneutraal in 2050
- 13.Wat is een hybride warmtepomp?
- 14.Klimaatbeheersing met luchtbehandeling
- 15.Het aanschaffen van een warmtepomp: waar moet u op letten?
- 16.Handige tips voor het installeren van een warmtepomp
- 17.De subsidie voor een warmtepomp: hoe zit dat eigenlijk?
- 18.Handige tips voor energieneutraal wonen
- 19.De warmtepomp in nieuwbouwwoningen
- 20.Handige tips om op uw energiekosten te besparen
- 21.Het geluid van een warmtepomp
- 22.Welk type warmtepomp is het best geschikt voor uw woning?
- 23.5 handige tips om duurzaam te wonen
- 24.Voor- en nadelen van een warmtepomp
- 25.Woning koelen met een warmtepomp
- 26.Installatiemonitor 2023
- 27.Nieuwsbrief – juni 2024
- 28.Onderhoudsmonteur voor warmtepompen steeds moeilijker te vinden.
- 29.Huidige gasnet niet geschikt voor waterstof
- 30.Is een slimme thuisbatterij de Juiste Keuze voor het Opslaan van Zonne-energie?
- 31.Geluid buitendeel warmtepomp. Geen probleem voor de meeste eigenaren
- 32.Het Stookseizoen is Begonnen. Tijd om Uw CV-Ketel te Controleren!
- 33.Gaat de subsidie op warmtepompen omlaag in 2025?
- 34.Volledig elektrische warmtepompen in 2025 extra aantrekkelijk!
- 35.Kwaliteit en Veiligheid Verbeterd door Gasketelwet
- 36.Verbetering van Kwaliteit door het Nieuwe CO-Stelsel
Van het gas af
Nederland wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Een van de manieren waarop overheid dit doel hoopt te bereiken is door geen gas meer te gebruiken. Dit betekent dat in alle Nederlandse woningen de cv-ketel vervangen moet worden voor een warmtepomp. Wilt u de plannen alvast voor zijn? Lees dan verder hoe ook u volledig gasloos kunt wonen.
De woning gasvrij maken
Gasloos wonen klinkt als een grote stap. Er moeten immers veel aanpassingen gemaakt worden in uw woning. Vandaar dat we de belangrijkste punten even op een rijtje hebben gezet.
- Goede isolatie: het gasloos maken van uw woning begint met een goede isolatie. Een warmtepomp heeft bijvoorbeeld geen effect in een slecht geïsoleerde woning. De isolatie is nodig om de warmte binnen te houden. Is uw huis gebouwd in de laatste 15 jaar? Dan is het hoogstwaarschijnlijk al goed geïsoleerd.
- Gasloos verwarmen met de warmtepomp: het gas in huis wordt vooral gebruikt voor de verwarming en het warm water. Dit kan volledig vervangen worden door een warmtepomp: een apparaat dat energie uit de buitenlucht omzet in warmte voor uw huis. Wij bieden verschillende warmtepompen voor in huis. U kunt altijd contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning.
- Elektrisch koken: wanneer een warmtepomp geïnstalleerd is wordt er alleen nog gas gebruikt om te koken. Om de woning volledig gasvrij te maken, kan er een inductiekookplaat geplaatst worden. De combinatie van de warmtepomp en het elektrisch koken maakt de woning volledig gasvrij.
- De installatie van zonnepanelen: de switch naar gasloos wonen betekent echter wel dat het stroomverbruik flink omhoog zal gaan. In veel gevallen kan dit zelfs verdubbeld worden. Gelukkig is er de mogelijkheid om zelf stroom op te wekken door middel van zonnepanelen. Bovendien zijn de kosten voor gas hoger dan voor stroom, dus u gaat waarschijnlijk nog altijd besparen.
- Controleer bij de gemeente: het gasvrij maken van uw woning gaat helaas gepaard met extra kosten. Controleer daarom altijd bij de gemeente of zij u tegemoet kunnen komen met een bepaalde regeling. Ook heeft de overheid subsidies voor de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp.
Een grote stap?
De switch naar gasloos wonen is een grote stap waar flink wat regelwerk bij komt kijken. Dat betekent echter niet dat dit het niet waard is. Gasloos wonen heeft immers ook veel voordelen. U helpt niet alleen het milieu, op lange termijn bespaart u ook nog eens significant op uw energiekosten. In de afgelopen jaren zijn de prijzen voor gas flink gestegen. Dit komt niet alleen door de belastingen, maar heeft ook te maken met waar het aardgas dat wij in Nederland gebruiken vandaan komt. Door uw woning gasvrij te maken bent u niet meer gevoelig voor de energiemarkt.