skip to Main Content
Het Geluid Van Een Warmtepomp

Het geluid van een warmtepomp

Bericht Series: Nieuws

Laat de angst voor geluidsoverlast u niet in de weg staan om te besparen met een warmtepomp!

Twijfel over de warmtepomp door geluidsoverlast

Veel mensen twijfelen over het installeren van een warmtepomp omdat ze bang zijn dat het systeem voor geluidsoverlast zal zorgen. Over het geluid dat de warmtepomp produceert bestaat nog wat onduidelijkheid. Verschillende soorten waterpomp produceren een ander geluid. Bij de bodem-water warmtepomp zit bijvoorbeeld de compressor in het binnendeel. Bij het ontwerp worden er dan meestal maatregelen genomen om het geluid te isoleren. Bij een lucht-water warmtepomp zit de compressor aan de buitenkant. Ook maakt de lucht-water warmtepomp gebruikt van een ventilator. Deze zorgt over het algemeen alleen voor overlast wanneer hij verkeerd geplaatst is. Zorg er dus voor dat u hem zo neerzet dat u en uw buren er zo min mogelijk last van hebben. Bovendien maken warmtepompen met een hoger vermogen minder geluid.

Verdere maatregelen

U kunt nog verdere maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw warmtepomp minder mogelijk geluidsoverlast veroorzaakt. Zo zijn er speciale geluidsisolerende kasten die u om het buitendeel van de pomp kunt plaatsen. Zo’n kast wordt ook wel een suskast genoemd Deze hebben als extra voordeel dat ze ook nog eens mooier uitzien dan alleen het kale buitendeel. Ook kunt u uw warmtepomp zo instellen dat de warmtepomp ’s nachts minder of zelfs helemaal niet hoeft te draaien. Overdag zijn er meer buitengeluiden waardoor de activiteit van een warmtepomp niet zo op zal vallen. Omdat het overdag ook nog eens warmer is dan ’s nachts hoeft de pomp ook minder hard te werken.

5 tips om geluidsoverlast te voorkomen

Door gebruik te maken van onderstaande tips kunt u geluidsoverlast door uw warmtepomp voorkomen!

  • Kies voor een groter vermogen warmtepomp. Deze hoeven minder voluit te draaien.
  • Gebruik trillingsdempers bij de installatie van de warmtepomp.
  • Plaats het binnendeel op een stevige vloer of aan een stevige wand.
  • Plaats het buitendeel niet direct onder een slaapkamerraam of dicht bij de buren
  • Laat een geluidsisolerende omkasting plaatsen om de warmtepomp. Dit ziet er bovendien nog wat mooier uit.

Installatie door een specialist

Hopelijk hebben wij op deze manier de onzekerheden over het geluid van de warmtepomp bij u weg kunnen nemen. Wij raden u aan om bij de aankoop en installatie van de warmtepomp altijd het geluid in het achterhoofd te houden, en vooraf al maatregelen te treffen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer u de beslissing neemt om uw warmtepomp door Cornelissen BV te laten installeren zorgen wij voor de optimale plaatsing van het buiten- en binnensysteem. Heeft u nog meer vragen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44