skip to Main Content
Klimaatbeheersing Met Luchtbehandeling

Klimaatbeheersing met luchtbehandeling

Bericht Series: Nieuws

Schone lucht in huis en op kantoor

Mechanische ventilatie is een goede manier om de lucht in uw huis of op kantoor schoon en gezond te houden. Dit kan onder andere bereikt worden door klimaatbeheersing. Dit is het reguleren van de lucht in een bepaalde omgeving. Door middel van ​luchtbehandeling​ kan er bijvoorbeeld in uw woning of op kantoor voor gezorgd worden dat de temperatuur en luchtvochtigheid ideaal afgestemd zijn. Ook kan een luchtbehandelingssysteem bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk maken.

Luchtbehandeling op kantoor

Op veel kantoren kan het nog wel eens voorkomen dat er niet genoeg ventilatie is. De productiviteit in deze afgesloten ruimtes gaat dan significant achteruit. Uit onderzoek blijkt dat de productiviteit in een goed geventileerde ruimte verbeterd kan worden met 15%.

Daarom wordt regelmatig gekozen voor klimaatbeheersing door middel van luchtbehandeling. Het luchtbehandelingssysteem ververst de lucht in de ruimte, verwarmt of verkoelt de lucht en kan er bovendien voor zorgen dat de lucht ontvocht of juist bevochtigd wordt. Niet alleen wordt de productiviteit door klimaatbeheersing verbeterd, maar luchtbehandeling vermindert ook ziekteverzuim door een verbeterde luchtkwaliteit.

Luchtbehandeling in huis

Niet alleen op kantoor kan de luchtkwaliteit verbeterd worden; luchtbehandeling kan ook in huis toegepast worden. Even een raam openzetten is in de meeste gevallen niet voldoende voor goede ventilatie in huis. Door luchtbehandeling kunt u snel de gewenste temperatuur krijgen in uw woning, en blijft de luchtvochtigheid bovendien optimaal. Ook is er een mogelijkheid om met de warmte die vrij komt bij het ventileren uw huis te verwarmen. Dit kan door middel van warmteterugwinning. Een warmtewisselaar haalt de warmte uit de afgevoerde lucht en brengt deze terug in de woning. Zo wordt de lucht wel geventileerd, maar gaat geen warmte verloren. De toegevoerde koude lucht van buiten wordt opgewarmd met de afgevoerde lucht van binnen. Dit is goed voor de portemonnee, want u hoeft niet extra te stoken. Ongeveer 80% van de warmte wordt op deze manier behouden.

Bent u ook toe aan frisse lucht?

Bent u na het lezen van deze informatie ook toe aan wat frisse lucht? Wij helpen u graag om ook uw woning te voorzien van klimaatbeheersing door middel van luchtbehandeling. U kunt altijd contact opnemen door het invullen van het contactformulier. Wij nemen de mogelijkheden voor uw woning of kantoor samen door. Zo kunnen we bepalen welk type luchtbehandeling het meest geschikt is voor uw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44