skip to Main Content
Wat Is Een Hybride Warmtepomp?

Wat is een hybride warmtepomp?

Bericht Series: Nieuws

Hybride warmtepomp: uw huis verwarmen met minder gas

De hybride warmtepomp is een perfecte manier om uw huis te verwarmen met minder gas. De warmtepomp is een apparaat dat werkt op elektriciteit en energie uit de buitenlucht omzet naar warmte die gebruikt wordt voor de verwarming. De pomp werkt samen met uw cv-ketel, die alleen nog aanslaat wanneer het buiten zeer koud is, of om kraanwater te verwarmen. Op die manier gebruikt u dus veel minder gas.

Kosten besparen met een warmtepomp

Het installeren van een hybride warmtepomp is een goede manier om te besparen op uw energierekening. De pomp maakt namelijk geen gebruik van gas, wat erg duur is. In plaats daarvan heeft de warmtepomp alleen elektriciteit nodig. Dit betekent dat uw stroomverbruik hoger wordt, maar elektriciteit is een stuk goedkoper dan gas. In een gemiddelde eengezinswoning kunt u ongeveer €220 per jaar besparen met een hybride warmtepomp. De aankoop en het laten installeren van een warmtepomp zal tussen de €3600 en de €4600 kosten. Bovendien kunt u nog subsidie aanvragen. Die zal tussen de €1500 en €1800 zijn, afhankelijk van het type warmtepomp dat u aanschaft.

Verminder uw CO2 uitstoot

Door het verminderd verbruik van gas zal ook de CO2-uitstoot van uw woning sterk verminderen. Bij het verbranden van gas komt namelijk CO2 vrij. De hr ketel van een gemiddelde eengezinswoning stoot ongeveer 3250 kilo CO2 uit per jaar. Door een hybride warmtepomp te installeren kan dit verminderen naar slechts 2450 kilo. Zo bent u dus beter bezig voor het milieu. Heeft u zonnepanelen? Dan wekt u de energie die nodig is voor de werking van de warmtepomp zelf op, en bent u dus klimaatneutraal in dat opzicht.

Hybride warmtepomp in uw woning

Het installeren van een hybride warmtepomp is voor veel mensen aantrekkelijker dan een volledig elektrische warmtepomp. Dit komt doordat de hybride warmtepomp al goed functioneert bij een matig geïsoleerd huis. Een volledig elektrische warmtepomp werkt alleen wanneer de woning goed tot zeer goed geïsoleerd is. Als de isolatie in huis slecht is, dan heeft een hybride warmtepomp veel zin. Dubbel glas, matige vloer- en dakisolatie en spouwmuren zijn voor een hybride warmtepomp al voldoende.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw woning?

Wilt u na het lezen van deze informatie meer weten over de mogelijkheden van een hybride warmtepomp in uw woning? Natuurlijk helpen wij van Cornelissen BV u graag verder met aanvullende informatie, en om de verschillende opties te bespreken. Ook berekenen wij voor u de precieze kosten van de hybride warmtepomp in uw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


Installatiemonitor 2023

Ruim 95% van de woningeigenaren die in 2022/2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen is tevreden…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44