skip to Main Content
Tips Voor Duurzaam Wonen

Tips voor duurzaam wonen

Bericht Series: Nieuws

Een grote investering?

Het duurzaam maken van de woning kan in veel gevallen inspanning vragen. Zo is het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp een flinke investering. Toch blijkt het in bijna alle gevallen wel de moeite waard. Echter zijn het niet alleen grote investeringen die een significant effect kunnen hebben op het verduurzamen van de woning. Ook kleine aanpassingen kunnen grote resultaten met zich meebrengen. Het vervangen van lampen en regelmatig een cv-check uit laten voeren kunnen bijvoorbeeld al helpen om uw woning te verduurzamen.

Zonne-energie

Elke ochtend gaat de zon op, daar kunnen we op vertrouwen. De zon schenkt ons echter niet alleen maar licht, maar ook energie. De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ook komen er bij het opwekken van elektriciteit door middel van zonnepanelen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Bij het maken van de zonnepanelen komt er wel CO2 vrij, maar die worden na 3 jaar weer terugverdiend. Door zonnepanelen op uw dak te installeren, kunt u uw huis dus een stuk duurzamer maken.

De warmtepomp

Een warmtepomp is de manier om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Het haalt namelijk warmte uit de lucht of de bodem en pompt deze vervolgens de woning in. In plaats van gas gebruikt de pomp stroom om uw woning te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat het CO2 verbruik van uw woning er een flink stuk op achteruit zal gaan, ook al is Nederlandse stroom nog niet 100% duurzaam. Het combineren van zonnepanelen en de warmtepomp zal uw woning natuurlijk nog duurzamer maken.

Wat kunt u verder zelf doen?

Alle kleine beetjes helpen als het aankomt op duurzaam wonen. Zo kunt u alle lampen in uw woning vervangen door LED lampen. Een gemiddelde LED lamp gebruikt slechts ongeveer 5 Watt per uur, terwijl een ouderwetse gloeilamp al snel 60 Watt per uur gebruikt. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is. Zo kan de warmte niet zomaar weg uit uw woning en hoeft de verwarming een stuk minder (hard) aan. Het is bovendien verstandig om regelmatig een cv-ketel check uit te laten voeren. Een defecte ketel kan ervoor zorgen dat veel warmte verloren gaat. Is het alweer een tijdje geleden dat op uw ketel een check is uitgevoerd? Neem dan contact met ons op, dan komen we een kijkje nemen. Ook kunt u dan een onderhoudsabonnement afsluiten. Dan komen we jaarlijks langs voor een check. Hierdoor verlaagt u de kans op storingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44