skip to Main Content
Hoe Ook U Kunt Besparen Met Een Warmtepomp

Hoe ook u kunt besparen met een warmtepomp

Bericht Series: Nieuws

Gegarandeerd besparen

Als het gaat om besparing met een warmtepomp zijn de feiten simpel: wanneer u gebruik maakt van een warmtepomp zult u minder betalen. Deze besparing ligt gemiddeld rond de €270,- per jaar vergeleken met een HR-ketel. Hoeveel u precies kunt besparen ligt aan uw eigen situatie: de grote van uw woning, de gezinssituatie, het isolatieniveau van uw woning en natuurlijk wat voor soort warmtepomp u heeft. De aanschaf van een warmtepomp gaat bovendien gepaard met subsidies vanuit de overheid die het nog aantrekkelijker maken.

Een riskante energiemarkt

De energiemarkt is een grillige wereld. Dit bleek wel weer in januari 2019 toen de belasting op gas en elektra verhoogd werden. Vooral het gas is flink duurder geworden. De boodschap vanuit Den Haag is dan ook duidelijk: we moeten van het gas af. De alsmaar stijgende prijs is een goede reden om eens naar de alternatieven te kijken. Al snel zult u dan terecht komen bij de warmtepomp. Dit is niet zonder reden. Een warmtepomp kan namelijk in vrijwel alle gevallen zorgen voor een flinke besparing op de energiekosten. Dit komt doordat de pomp uw huis verwarmt zonder gas. De warmte wordt gehaald uit de bodem of buitenlucht en vervolgens het huis in gepompt (vandaar de naam). Een volledig elektrische warmtepomp vervangt de gasaansluiting in de woning helemaal. Een hybride warmtepomp combineert de pomp met de HR-ketel. Deze wordt dan alleen gebruikt als het heel koud is, of als er warm water gebruikt wordt.

Goede isolatie

Hoeveel er precies bespaard kan worden met de warmtepomp verschilt per situatie. Bij een goede isolatie in de woning kan de pomp er bijvoorbeeld voor zorgen dat het huis constant op een lage temperatuur verwarmd wordt. Wanneer de woning voldoende geïsoleerd is wordt de warmte binnen gehouden en kan er tot 30% bespaard worden. De ligging van het huis kan hier ook op inspelen. Zo wordt er meer warmte behouden wanneer u in een rijtjeshuis woont dan wanneer uw woning vrijstaand is. Ook de gezinssituatie heeft een effect op de besparing door middel van een warmtepomp. Een hybride pomp switcht bijvoorbeeld naar de HR-ketel wanneer er warm water gebruikt wordt. Een gezin met veel kinderen die langer douchen zal daarom minder besparen dan een alleenstaande.

Ook u kunt besparen

Ongeacht wat de exacte besparing zal zijn op uw energierekening, met een warmtepomp zult u gegarandeerd minder hoeven te betalen. Bovendien ziet het er niet naar uit dat in de toekomst de gasprijzen zullen dalen. Het investeren in een warmtepomp zorgt er dan ook voor dat u in de toekomst substantieel kunt besparen. Wij raden dan ook aan niet langer te wachten met de aanschaf van een warmtepomp. U gaat er immers alleen maar op vooruit. Wij van Cornelissen bespreken graag de mogelijkheden met u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44