skip to Main Content
Ook U Kunt Uw Woning Duurzaam Verwarmen!

Ook u kunt uw woning duurzaam verwarmen!

Bericht Series: Nieuws

Duurzaam verwarmen: goed voor milieu en portemonnee

Tegenwoordig zoeken steeds meer mensen naar manieren om te besparen op hun energierekening, maar ook om milieubewuster met hun gas en stroomverbruik om te gaan. Een goede manier om dit te doen is door op een duurzame manier de woning te verwarmen. Denkt u erover om ook die stap te nemen? Dan is het voordelig om onderzoek te doen naar het isoleren van uw woning en het installeren van een warmtepomp. Wij hebben wat informatie voor u op een rijtje gezet zodat ook u duurzamer kunt gaan wonen.

Isolatie is de basis voor een duurzame woning

Het is natuurlijk vervelend om te stoken wanneer een meerderheid van de warmte gewoon uw huis weer uit gaat. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is. Er zijn verschillende soorten isolatie die toegepast kunnen worden in een woning:

  • vloerisolatie: dit zorgt er niet alleen voor dat warmte beter binnen gehouden wordt, maar de vloer zelf zal ook minder koud aanvoelen.
  • gevelisolatie: u kunt de binnen- of buitenmuren laten isoleren, of spouwmuurisolatie aanbrengen. Spouwmuurisolatie is relatief goedkoop en kost niet veel tijd. Daarom is het een populaire optie.
  • dakisolatie: via het dak gaat de meeste warmte verloren. Het dak kan op meerdere manieren geïsoleerd worden. Zo kunt u de binnen- en buitenkant van een schuin dak laten isoleren. Er zijn ook mogelijkheden om isolatie aan te brengen op een plat dak.
  • kruipruimte isolatie: een specialist maakt een beoordeling hoe een kruipruimte het beste geïsoleerd kan worden. Dit gaat op basis van grootte en vochtigheid van de ruimte.
  • isolatieglas: dit glas bestaat uit meerdere lagen waartussen gas of lucht zit. Werkt dit glas isolerend en houdt het de warmte binnen, maar het werkt ook geluidsisolerend.

Warmtepomp als milieuvriendelijk alternatief

De warmtepomp​ is een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel die geen gas gebruikt om het huis te verwarmen. De warmtepomp verwarmt de woning door energie van de buitenlucht, de bodem of uit water om te zetten naar warmte en deze van buiten naar binnen te pompen. Dit gebeurt door een natuurkundig proces. Er is slechts elektriciteit nodig om de energie rond te pompen. Voor elk deel elektriciteit dat gebruikt wordt voor dit proces worden 4 delen energie uit de buitenlucht omgezet in warmte. In andere worden: 1 kWh stroom zorgt voor 5 kWh warmte. Gas is een fossiel brandstof, wat betekent dat het ooit op zal raken. Bovendien zorgt het verbranden van gas voor veel CO2 uitstoot. Het verwarmen van uw huis met een warmtepomp is daarom veel duurzamer. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Gas is namelijk een stuk duurder dan elektriciteit. U kunt uw huis nog duurzamer maken door ook ​zonnepanelen​ te installeren en zo uw eigen elektriciteit op te wekken.

Wat zijn de mogelijkheden voor uw woning?

Doordat er verschillende soorten isolatie en warmtepompen zijn, zijn de mogelijkheden eindeloos. Bent u ook benieuwd wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen? Neem dan eens contact op met Cornelissen BV via het contactformulier. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden om uw woning duurzaam te verwarmen met een warmtepomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44