skip to Main Content
Welk Type Warmtepomp Is Het Best Geschikt Voor Uw Woning?

Welk type warmtepomp is het best geschikt voor uw woning?

Bericht Series: Nieuws

Een warmtepomp in uw woning

Het installeren van een warmtepomp is een ideale manier om te besparen op uw energieverbruik. Een warmtepomp maakt namelijk geen gebruik van gas voor het verwarmen van het huis, maar doet dit via een natuurkundig proces. Zo bent u niet alleen goed bezig voor het milieu (aangezien u geen gebruikmaakt van een fossiele brandstof die veel CO2 uitstoot), maar kunt u ook nog eens besparen op uw energiekosten. Er zijn verschillende typen warmtepompen, dus het is belangrijk om goed in de gaten te houden welke pomp het beste bij uw woning past.

Volledig elektrische warmtepomp in uw nieuwbouwwoning

Een volledig elektrische warmtepomp kan de cv-ketel helemaal vervangen als het aankomt op het verwarmen van uw woning en kraanwater. U heeft dan alleen nog gas nodig om mee te koken. Wanneer u ook gebruik maakt van een elektronische kookplaat bent u helemaal gasvrij. Een volledig elektrische warmtepomp past het beste in een nieuwbouwwoning, aangezien de woning uitstekend geïsoleerd moet zijn. Anders kan de warmtepomp het huis namelijk niet verwarmen. In bestaande woningen is het zodanig isoleren in veel gevallen te ingrijpend. Daarom wordt in bestaande huizen vaker gekozen voor een hybride warmtepomp. Bovendien is het meest efficiënte type volledig elektrische warmtepomp de bodem-water warmtepomp. Hiervoor moet een gat gegraven worden tussen de 50 en 150 meter diep. Ook dit is vaak niet mogelijk bij bestaande woning, maar wel tijdens de bouw van een nieuw huis.

Aanpassingen maken met een hybride warmtepomp

In oudere huizen wordt eerder gekozen voor een hybride warmtepomp. Deze pomp werkt samen met de cv-ketel om het huis te verwarmen. Het grootste deel van het jaar wordt het huis verwarmd door de warmtepomp. Alleen wanneer het erg koud is buiten slaat de cv-ketel aan om bij te verwarmen. Bovendien zorgt de cv-ketel nog voor warm kraanwater. Een hybride warmtepomp is, in tegenstelling tot een volledig elektrische pomp, al voordelig
wanneer de woning slechts matig geïsoleerd is.

Ventilatiewarmtepomp in combinatie met mechanische ventilatie

Is er een mechanisch ventilatiesysteem aanwezig in uw woning? Dan heeft u de optie om een ventilatiewarmtepomp te installeren. Deze pomp haalt de warmte uit de lucht die weggefilterd wordt. Deze warmte wordt vervolgens naar het verwarmingssysteem gevoerd. Op deze manier blijft 80% van de warmte die eigenlijk verloren zou gaan behouden in huis.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie ook een warmtepomp laten installeren? Neem dan contact op met de specialisten van Cornelissen BV. Wij bieden u nog meer informatie over welke warmtepomp het beste geschikt is voor uw woning, zoals welk merk u het beste aan kunt schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


Installatiemonitor 2023

Ruim 95% van de woningeigenaren die in 2022/2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen is tevreden…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44