skip to Main Content
Handige Tips Voor Energieneutraal Wonen

Handige tips voor energieneutraal wonen

Bericht Series: Nieuws

De woning energieneutraal maken

Een energieneutraal huis is niet alleen goed voor het milieu, maar het bespaart ook nog eens flink op de energiekosten! Zo kan het al mogelijk zijn om helemaal geen energiekosten meer te hebben wanneer de woning volledig energieneutraal is. Door een aantal aanpassingen kunt u uw huis ook energieneutraal maken. In dit blog leest u hoe u dit kunt doen!

Verwarmen met een warmtepomp

Om van het gas af te gaan kunt u de cv-ketel vervangen voor een warmtepomp. Dit is een apparaat dat uw huis kan verwarmen met elektriciteit in plaats van gas. Een natuurkundig proces zorgt ervoor dat energie uit de buitenlucht, de bodem of uit water omgezet wordt naar warmte die de kamer ingepompt wordt. Er is alleen elektriciteit nodig om dit proces te laten werken. Het rendement is daarbij zeer hoog: voor elk deel stroom dat gebruikt wordt, worden 4 delen energie van buiten gehaald. In andere woorden, 1 kWh stroom zorgt voor 5 kWh warmte. Wanneer u overgaat tot een warmtepomp is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat uw woning goed geïsoleerd is. Zonder voldoende isolatie heeft de warmtepomp namelijk geen nut. Als u in combinatie met een volledig elektrische warmtepomp ook over gaat tot koken op stroom, dan heeft u helemaal geen gas meer nodig in uw woning.

Zelf stroom opwekken door zonnepanelen

Wanneer u een warmtepomp heeft geïnstalleerd zal het elektriciteitsverbruik wel flink omhoog gaan. Daarom is het verstandig om de warmtepomp te combineren met zonnepanelen. Dan wekt u uw eigen stroom op die gebruikt wordt om de warmtepomp te laten werken. Als uw woning een gunstige ligging heeft met een groot dak kunt u wellicht al uw stroom zelf opwekken. Heeft u zelfs nog over? Dan wordt u als het ware zelf energieleverancier en gaat u terugleveren. U krijgt dan betaald voor de stroom die u “te veel” opwekt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op het dak van uw woning? Neem dan eens contact op met Cornelissen BV. Wij helpen u natuurlijk graag verder!

Uw huis ook energieneutraal maken?

Wilt u uw huis ook energieneutraal maken? Bij Cornelissen BV helpen wij u daar graag mee! Onze experts kunnen u informeren over welke warmtepomp bij uw huis past, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot zonnepanelen. Vervolgens kan de aankoop en het installeren ook volledig via ons verlopen. Wilt u meer informatie over het energieneutraal maken van uw woning? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44