skip to Main Content
Met De Warmtepomp Wordt Het Klimaat Verbeterd

Met de warmtepomp wordt het klimaat verbeterd

Bericht Series: Nieuws

De warmtepomp: niet schadelijk voor het klimaat

Een ​warmtepomp​ is de ideale manier om uw woning te verwarmen op een manier die niet schadelijk is voor het klimaat. De warmtepomp zorgt ervoor dat energie uit de buitenlucht, de bodem en het water omgezet wordt naar warmte die gebruikt kan worden om uw woning en kraanwater te verwarmen. In plaats van gas gebruikt de warmtepomp (groene) elektriciteit om het proces in werking te zetten. Het rendement is hierbij erg hoog. Dat wil zeggen dat er weinig stroom voor nodig is om het huis te verwarmen. De warmtepomp is daarom een ideale manier om uw huis op een bewuste manier warm te houden.

Met de warmtepomp van het gas af

Het gas dat gebruikt wordt in de traditionele cv-ketel is een fossiele brandstof. Dit betekent dat aardgas niet hernieuwbaar is: het raakt een keer op. De bronnen van aardgas die nu gebruikt worden zijn over ongeveer 50 jaar op. Bovendien komt er bij de verbranding van gas CO2 vrij. Hiermee zorgt het gebruik van gas mee voor de versterking van het broeikaseffect en de opwarming van de aarde. De warmtepomp maakt geen gebruik van gas, maar haalt energie uit de buitenlucht, de bodem en uit water. Deze energie wordt

vervolgens via een natuurkundig proces omgezet naar warmte. Mocht u daarom een waterpomp installeren, dan wordt uw huis verwarmd met oog voor het klimaat.

Verwarmen met elektriciteit in plaats van gas

De warmtepomp maakt dus gebruik van elektriciteit om het huis te verwarmen in plaats van gas, zoals de traditionele cv-ketel. Bij het opwekken van elektriciteit wordt echter in veel gevallen ook gas gebruikt. Om hier niet aan bij te dragen kunt u groene stroom nemen. Groene stroom wordt door bijna alle leveranciers aangeboden, maar er zit wel een addertje onder het gras. Er is namelijk een verschil tussen groene en vergroende stroom. Groene stroom wordt daadwerkelijk uit duurzame bronnen opgewekt, zoals wind-, water- of zonne-energie. Bij vergroende stroom daarentegen is grijze stroom die “groen” wordt gemaakt doordat leveranciers uit het buitenland certificaten kopen. Let daarom goed op wanneer u naar groene stroom overstapt! U kunt er ook voor kiezen om zelf stroom op te wekken door ​zonnepanelen​ te laten installeren. Dan weet u zeker dat de stroom van een groene bron komt.

Huis verwarmen op een milieubewuste manier

Kortom, een warmtepomp is een ideale manier om uw huis te verwarmen op een milieubewuste manier. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie, die uit de buitenlucht, de grond en het water, is de fossiele brandstof gas niet meer nodig. Bovendien komt er geen CO2 vrij, wat wel gebeurt bij de verbranding van gas. Bent u ook geïnteresseerd in het installeren van een warmtepomp in uw huis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44