skip to Main Content
Handige Tips Voor Het Installeren Van Een Warmtepomp

Handige tips voor het installeren van een warmtepomp

Bericht Series: Nieuws

Uw huis warm houden met een warmtepomp

Bent u ook op zoek naar een manier om uw huis warm te houden op een duurzame manier? Dan is een warmtepomp dé uitkomst. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u op moet letten voordat u overgaat tot het installeren van de warmtepomp. De belangrijkste zaken leest u in dit blog.

Kies het juiste type

Er zijn types warmtepomp. Welke pomp voor u de beste optie is, verschilt per situatie. Er zijn drie hoofdtypen warmtepompen:

  • De volledig elektrische warmtepomp: deze pomp kan de cv-ketel bijna volledig vervangen. U maakt dan alleen nog gebruik van gas om op te koken. Deze pomp vereist wel dat uw woning zeer goed geïsoleerd is. Ook zijn er verschillen in waar de pomp de energie vandaan haalt om warmte te genereren: de buitenlucht, de bodem, of uit water.
  • De hybride warmtepomp: deze pomp werkt samen met uw cv-ketel. Het grootste deel van het jaar verzorgt de pomp de verwarming. Alleen wanneer temperaturen onder een bepaald punt komen staat de cv-ketel de pomp bij.
  • De ventilatiewarmtepomp: deze pomp kunt u installeren wanneer u een mechanisch ventilatiesysteem in uw woning heeft. De pomp haalt de warmte uit de lucht die weggefilterd wordt en pompt deze naar het verwarmingssysteem.

Zorg dat uw woning goed geïsoleerd is

Bij elke warmtepomp is het belangrijk dat er isolatie in uw woning aanwezig is. Bij een slecht geïsoleerde woning heeft een warmtepomp namelijk geen nut. De hybride warmtepomp kan al geïnstalleerd worden in een huis met een matige tot goede isolatie. De volledig elektrische pomp vraagt wel een zeer goede isolatie. Manieren waarop u de isolatie van uw woning kunt verbeteren zijn door middel van:

  • vloerisolatie
  • gevelisolatie
  • dakisolatie
  • kruipruimte isolatie
  • isolatieglas

Vraag subsidie aan

De aanschaf van een warmtepomp is een flinke investering. Daarom is het belangrijk om te weten dat u ook subsidie aan kunt vragen bij de gemeente. De warmtepomp valt namelijk onder de subsidie duurzame energie (ISDE). Hoe veel u krijgt hangt af van het type warmtepomp dat u gaat installeren. De subsidies vallen ergens tussen de €1000 en de €2500. Let er ook op dat in sommige gevallen bij de installatie van een warmtepomp een vergunning aangevraagd moet worden. Bent u van plan om een pomp te kopen bij Cornelissen BV? Dan informeren wij u hier natuurlijk graag over.

Stel de warmtepomp goed in

Een cv-ketel kan bijna elke woning van warmte voorzien. De warmtepomp daarentegen vergt een specifieke afstelling op uw woning en uw behoefte. Bij een installatiefout is het dan ook in veel gevallen niet mogelijk om het huis warm te krijgen. Daarom is het belangrijk dat de pomp helemaal goed ingesteld is voor uw situatie. De experts van Cornelissen BV gaan secuur te werk en kijken precies wat er nodig is voor de installatie in uw woning. Wilt u ook een warmtepomp laten installeren door Cornelissen BV? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Klaar voor de aanschaf van een warmtepomp?

Hopelijk hebben wij u op deze manier voldoende kunnen informeren, en bent u klaar voor de aanschaf van een warmtepomp. Wilt u nog meer informatie of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op met Cornelissen BV. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44