skip to Main Content
Het Aanschaffen Van Een Warmtepomp: Waar Moet U Op Letten?

Het aanschaffen van een warmtepomp: waar moet u op letten?

Bericht Series: Nieuws

Uw woning verwarmen met een warmtepomp

Denkt u erover om uw woning te verwarmen met een warmtepomp? Dan is het belangrijk dat u met een aantal zaken rekening houdt. Zo zijn er verschillende typen warmtepomp, is het essentieel dat uw huis goed geïsoleerd is, en zijn er subsidies en vergunningen die u kunt of moet aanvragen voordat u overgaat tot de installatie. Wij hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet. Wilt u meer informatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Cornelissen BV.

Verschillende typen warmtepomp

Er zijn drie typen warmtepompen: de volledig elektrische pomp, de hybride warmtepomp en de ventilatiewarmtepomp. Met de volledig elektrische warmtepomp heeft u de mogelijkheid om helemaal van het gas af te gaan. Deze pomp kan namelijk uw huis volledig verwarmen, zonder dat de cv-ketel hieraan te pas zou komen. Ook heeft u met deze pomp de mogelijkheid om kraanwater te verwarmen. Wanneer de warmtepomp geïnstalleerd is, heeft u alleen nog gas nodig om op te koken. Wanneer u een elektrisch kookstel heeft u nergens in uw huis meer gas nodig. Dit in tegenstelling tot de hybride warmtepomp. Deze werkt
samen met de cv-ketel om uw woning warm te houden. De cv-ketel slaat wanneer deze samenwerkt met een hybride warmtepomp alleen nog aan als het zeer koud is buiten, om kraanwater te verwarmen, en om te koken. U verbruikt met de hybride warmtepomp dus een stuk minder gas. Ten slotte is er ook nog de ventilatiewarmtepomp. Wanneer uw woning beschikt over een mechanisch systeem om de lucht te ventileren, kan de ventilatiewarmtepomp hierop aangesloten worden. Deze pompt de warmte uit de afgevoerde lucht door naar het verwarmingssysteem. Zo gaat er geen warmte verloren.

Een goede isolatie van uw woning

Voordat u een warmtepomp installeert moet u altijd controleren of uw woning wel goed genoeg geïsoleerd is. Zonder een goede isolatie heeft de warmtepomp namelijk geen effect. De volledig elektrische warmtepomp vraagt een zeer goede isolatie. Controleer dit dus altijd vooraf. De hybride warmtepomp kan daarentegen al werken met een matige isolatie in uw woning. Het heeft in geen geval zin om een warmtepomp te installeren in een slecht geïsoleerd huis. De stappen die u kunt nemen om uw huis goed te isoleren zijn:

  • vloerisolatie
  • gevelisolatie
  • dakisolatie
  • kruipruimte isolatie
  • isolatieglas

Subsidie en vergunningen aanvragen

Via de subsidie duurzame energie (ISDE) kunt u in veel gevallen voor uw warmtepomp een subsidie aanvragen. Dit scheelt een flink stuk in de kosten. Hoeveel subsidie u ontvangt ligt aan het type warmtepomp dat u installeert. De bedragen liggen ergens tussen de €1000 en €2500. Vraag bij de aanschaf van een warmtepomp altijd even naar de subsidie en controleer dit vervolgens op de site van RVO. U moet er verder ook altijd even opletten of u voor de installatie van uw specifieke warmtepomp een vergunning nodig heeft. Voor sommige typen is dit namelijk wel het geval. Voor meer informatie hierover kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bent u op zoek naar meer informatie?

Hopelijk hebben wij u op deze manier kunnen voorzien van voldoende informatie voordat u overgaat tot het kopen van een warmtepomp. Heeft u toch nog meer vragen, of bent u op zoek naar aanvullende informatie? Twijfel dan niet om contact op te nemen met Cornelissen BV. Wij beantwoorden graag al uw vragen en kijken welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


Installatiemonitor 2023

Ruim 95% van de woningeigenaren die in 2022/2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen is tevreden…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44