skip to Main Content
Duurzaam Wonen Met Een Warmtepomp

Duurzaam wonen met een warmtepomp

Bericht Series: Nieuws

Wat maakt de warmtepomp duurzaam?

Nederland wordt steeds duurzamer. Zo is een van de doelen van de overheid om alle woningen in het land gasvrij te maken. Dit doel kan bereikt worden door middel van een warmtepomp: een duurzaam alternatief voor de cv-ketel. Maar wat maakt deze pomp nu eigenlijk zo duurzaam? Wij leggen het uit!

Elektriciteit in plaats van gas

Natuurlijk is het grootste voordeel van een warmtepomp in tegenstelling tot een traditionele cv-ketel, dat hij geen gas gebruikt, maar elektriciteit. Aan de ene kant kan het stroomverbruik in sommige huishoudens dan wel verdubbelen, maar dat betekent niet dat de warmtepomp slecht is voor het milieu. Het gasverbruik dat hiermee bespaard wordt is namelijk veel meer belastend voor het milieu. De CO2-besparing bij een hybride warmtepomp is 35%, en dat van een volledig elektrische warmtepomp is zelfs 60%. Niet alleen is de switch van gas naar elektriciteit goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Het gas is namelijk een stuk duurder dan de elektra. Als u zonnepanelen heeft bent u zelfs helemaal duurzaam bezig. Dan wekt u namelijk zelf de stroom op die de warmtepomp nodig heeft.

Hoog rendement

Een warmtepomp maakt gebruik van een natuurkundig proces om de warmte die zich in de buitenlucht bevindt te verplaatsen naar binnen. Er is slechts elektriciteit nodig om het process in werking te zetten en de energie rond te pompen. Voor elk deel elektra dat hiervoor nodig is worden er vier delen energie uit de buitenlucht gehaald. In andere woorden, voor 1 kWh stroom die gebruikt wordt komt 5 kWh warmte vrij. Ook al gaat het verbruik van uw elektriciteit flink omhoog wanneer u een warmtepomp aan zou schaffen, u zou nog altijd meer energie uit de buitenlucht halen. Dit maakt de installatie van een warmtepomp het wel waard.

Uw huis verduurzamen met een warmtepomp

In Nederland zijn helaas nog niet alle woningen geschikt voor een warmtepomp. Zo moet de isolatie in huis bijvoorbeeld goed zijn wil de pomp effect hebben. Huizen die in de laatste 15 jaar gebouwd zijn, zijn in de meeste gevallen voorzien van een goede isolatie. De warmtepomp is het meest geschikt voor vloerverwarming. Dit is namelijk een vorm van lagetemperatuurverwarming waar de warmtepomp ideaal voor is. Bent u benieuwd of de warmtepomp geschikt is voor uw woning? Neem dan contact met ons op en wij kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44