skip to Main Content
Handige Tips Om Op Uw Energiekosten Te Besparen

Handige tips om op uw energiekosten te besparen

Bericht Series: Nieuws

Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee

Door energie te besparen bent u niet alleen goed bezig voor het milieu, maar het scheelt ook nog eens in de kosten! Door een aantal kleine aanpassingen in uw woning kunt al flink besparen op het energieverbruik. Wij geven een aantal handige tips waarmee u ongetwijfeld op uw energieverbruik kunt verminderen zonder dat u daarvoor comfort moet inleveren!

Kleine aanpassingen

U kunt al energie besparen door een aantal kleine aanpassingen te maken. Onze top-5 voor het besparen door kleine veranderingen zijn:

  1. Vervang al uw lampen door spaarlampen. Waar de traditionele gloeilamp nog 60 Watt per uur verbruikt, gebruikt de spaarlamp slechts 5 Watt per uur.
  2. Zorg voor een goed onderhouden cv-ketel. Wanneer uw cv-ketel niet naar behoren werkt kan er heel veel warmte verloren gaan. Kies bijvoorbeeld voor een onderhoudsabonnement van Cornelissen BV. Wij komen dan eens per jaar langs om een grondige controle uit te voeren op uw cv-ketel
  3. Probeer het doorladen van apparaten op oplaadbare batterijen te voorkomen. Trek uw oplader bijvoorbeeld uit het stopcontact wanneer de batterij van uw mobiel 100% opgeladen is. Dit zorgt niet alleen voor minder energieverbruik, maar de batterij heeft zo ook een langere levensduur.
  4. Gebruik een waterbesparende douchekop. Zo gaat er minder warm water verloren tijdens het douchen zonder dat u er iets van merkt.
  5. Plaats de vriezer en koelkast op een koele plaats. Dan hoeven ze namelijk minder hard te werken om de goede temperatuur te houden.

Grote veranderingen

Wilt u echt significant besparen door uw energieverbruik te verminderen? Dan zijn er een aantal zaken waarin u kunt investeren. Deze aanpassingen zijn hoger in kosten, maar verdienen zichzelf weer terug doordat ze het bedrag wat u maandelijks moet betalen flink vermindert. Bovendien kunt u in veel gevallen een subsidie duurzame energie (ISDE) aanvragen. Deze subsidie wordt uitgekeerd wanneer u aanpassingen maakt die energie besparen. Uw energiekosten bestaan uit gas en elektriciteit. Met een volledig elektrische warmtepomp heeft u helemaal geen gas meer nodig om uw woning en kraanwater te
verwarmen. Het gas wordt dan alleen nog gebruikt om te koken. Wanneer ook dat elektrisch gaat kunt u volledig van het gas af. Als u bovendien ook nog zonnepanelen installeert, dan bent u helemaal onafhankelijk. Behalve dat u geen gas meer gebruikt verzorgt u dan namelijk ook nog eens uw eigen stroom. Wekt u meer op dan dat u verbruikt? Dan gaat u terugleveren, waarvoor u bovendien nog eens betaalt krijgt!

Begin met besparen

Zo ziet u dat besparen op uw energiekosten al heel eenvoudig geregeld is. Door kleine veranderingen in uw huis bent al snel een flink stuk energiezuiniger. Bent u klaar voor een grotere aanpassing? Neem dan contact op met Cornelissen BV. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor zonnepanelen of een warmtepomp in uw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


Installatiemonitor 2023

Ruim 95% van de woningeigenaren die in 2022/2023 een warmtepomp hebben laten plaatsen is tevreden…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44