skip to Main Content
Wat U Kunt Doen Bij Een Storing Van De Cv-ketel

Wat u kunt doen bij een storing van de cv-ketel

Bericht Series: Nieuws

Heeft uw cv-ketel een storing?

Een storing van de cv-ketel is ontzettend vervelend. Geen verwarming of warm water kan namelijk een ontzettende last zijn. Gelukkig zijn er een aantal stappen die u zelf kunt ondernemen om de ketel weer op te starten. Lukt het niet? Dan kunt u 24 uur per dag de storingsdienst van Cornelissen BV inschakelen door te bellen naar 026-4433644. Tijdens kantooruren staan wij u direct zelf te woord. Buiten kantooruren krijgt u door middel van een keuzemenu contact met de dienstdoende medewerker.

Storing zelf oplossen of hulp inschakelen?

Wanneer u een gaslucht ruikt is het belangrijk om snel te handelen: open ramen en deuren, sluit de hoofdkraan van de gasleiding af en bel uw energiebedrijf. Voor andere problemen kunt u eerst de volgende dingen zelf controleren:

  • Staat de gaskraan open en zit de stekker in het stopcontact? Zo niet, zet de kraan dan open en steek de stekker in het stopcontact. Vervolgens kunt u de ketel opnieuw opstarten of ontsteken.
  • Controleer of er zekeringen doorgeslagen zijn in de meterkast en of de hoofdschakelaar ingeschakeld is.
  • Zit er voldoende water in de cv-ketel? De waterdruk moet tussen de 1 en 2 bar liggen. Wanneer dit niet het geval is kunt u de ketel zelf bijvullen.
  • Controleer de meldingen die op het scherm van uw cv-ketel weergegeven worden. In de handleiding staat vaak wat deze betekenen. Noteer de code voordat u de volgende stap uitvoert, want wellicht moet u de code aan een monteur doorgeven.
  • Kunt u de oorzaak zelf niet vinden? Probeer dan eens de ketel te resetten. Het kan zijn dat het probleem dan opgelost is. Let wel op dat niet iedere cv-ketel een resetknop heeft.

Heeft u alles gecontroleerd, maar blijft het probleem zich voordoen? Twijfel dan niet en neem contact op met onze storingsdienst door te bellen naar 026-4433644.

Goed onderhoud van uw cv-ketel

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat uw cv-ketel altijd goed onderhouden is, en voer regelmatig een check uit. Hiervoor wordt een speciaal onderhoudsabonnement aangeboden. Wij nemen dan jaarlijks contact met u op voor een onderhoudsbeurt. Ook zijn we 24 uur per dag bereikbaar in het geval van storing. Het voordeel van een onderhoudscontract is dat u van tevoren weet wat de jaarlijkse onderhoudskosten zullen zijn. Wij maken op basis van uw type ketel een aanbieding, wat betekent dat u nooit te veel betaald. Via ons contactformulier kunt u vrijblijvend informatie of een offerte aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws


warmtepomp-installeren

Woning koelen met een warmtepomp

Duurzame manier van koelen We zijn met zijn allen druk bezig om Nederland te verduurzamen.…

Lees meer

Onze visie

Al ruim 115 jaar zijn wij het aanspreekpunt in Arnhem en omgeving voor kwalitatief hoogwaardige installaties voor particulier en zakelijk gebruik. Samen met ons maakt u de stap naar een energiezuinige en duurzame verwarmingsinstallatie. Door te kiezen voor een duurzame oplossing verlaagt u de kosten op energieverbruik en draagt u bij aan een beter klimaat.

Meer over ons

Back To Top
026 443 36 44